LikisPro: Ruokalahjatuotteet ja rajat ylittävä yhteistyö
19.9.2025 09:00
Oulun ammattikorkeakoulu, Linnanmaan kampus, Venue
Tervetuloa Likiksen ammattilaispäivään!
Aamupäivän ohjelmassa kuulemme puheenvuoroja ruokalahjatuotteiden suunnitteluun liittyvissä teemoissa: pakkauksen visuaalinen ilme ja lain vaatimat pakkausmerkinnät, sekä case-esimerkkinä Arctic Food Labissa toteutettu yritysyhteistyö. Olemme varanneet aikaa myös verkostoitumiselle.
Iltapäivällä siirrymme rajat ylittävään yhteistyöhön, ja kuulemme case-esimerkkejä ja puheenvuoroja ruokasektorilta liittyen mm. myyntikanaviin ja logistiikkaan. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi ja ruotsi) ja se myös tulkataan. Iltapäivällä on mahdollisuus verkostoitua myös ruotsalaisten yrittäjäkollegojen kanssa.
Sekä aamu- että iltapäivään on mahdollisuus osallistua osittain myös etänä. Tilaisuus on maksuton (lounas omakustanteinen). Voit osallistua oman kiinnostukseksi mukaan koko päivän ohjelmaan, tai pelkkään aamu- tai iltapäivään.
Ohjelma
Aamupäivä: Ruokalahjatuotteiden pakkaussuunnittelu
8:30-9:00 Kahvit ja ilmoittautuminen
9:00-10:30 Ruokalahjatuotteiden visuaalinen ilme ja lain vaatimat pakkausmerkinnät, Samuli Kiirikki
10:30-10:45 Tauko
10:45-11:15 Yritysyhteistyön parhaat opit Arctic Food Labissa, Niina Keränen, Oulu2026
11:15-12:00 Arctic Food Lab -ruokaverkoston tapaaminen, vapaata verkostoitumista paikan päällä osallistuville
12:00-13:30 Lounas (omakustanteinen)
Iltapäivä: Rajat ylittävä yhteistyö ruokasektorilla
13:30-13:40 Tervetuloa!
13:40-14:00 Työskentely rajan molemmin puolin omassa yrityksessä, Roger Niemi, Tornedalens renprodukter
14:00-14:20 Myyntikanavat rajan yli, Jani Mäläskä, Kuljetus J. Mäläskä Oy
14:20-14:30 Tornionjokilaakson elintarvikeviennin logistiikka ja haasteet , Ari-Pekka Juuso, ProAgria Oulu
14:30-14:45 Kokemuksia Pajalan markkinoista, Henna Kukkonen, Lapin ammattikorkeakoulu
14:45-15:05 Yrityspuheenvuoro tarkentuu myöhemmin
15:05-15:20 Kahvitauko
15:20-16:15 Työpaja paikan päällä osallistuville
Voit myös ilmoittautua 20.9. klo 16-18 pidettävään Pizzaa ja palautetta -tilaisuuteen. Tilaisuus on suunnattu Likikseen osallistuville yrityksille ja kehittäjille ja se järjestetään Oamkin tiloissa Linnanmaalla.
LikisPro-tilaisuuden järjestävät Arctic Food Plus -hanke (aamupäivä), Climate Food -hanke ja Eväitä elämään - luonnollisesti Lapista -hanke (iltapäivä). Pizza ja palaute -tilaisuuden järjestävät Parasta paikallista pöytiin -hanke, Climate Food -hanke ja Likis, Oamk/Luonnonvara-ala.
Kuva: Arctic Food Lab, Lauri Kaikkonen